lauantai 18. helmikuuta 2017

Divers wips Sekalaisia maalauksia

Playing By Fire and Sword gave a nudge to work on getting stuff ready. So on the table janissaries march steadily towards completion. Here after glossy magic wash and sanded. In the background Hadzi Giray and colonel Oskierko.

 Pelaaminen antoi lisää virtaa Tulella ja Miekalla maalaamiselle. Janitsaarit alkavat olla pelivalmiita, tässä välikuva mustepesun ja hiekoituksen jäljiltä. Päälle vielä ruoho, kukat tai heinät ja lakka. Taustalla Hadzi Giray - tataarikomentaja joka voi komentaa tataarilais-turkkilaista sekalistaa ja eversti Oskierko - puolalainen vapaajoukkojen komentaja.

I also took under work some special characters I got last year and continued with Imperial commanders. They don't have any immediate use, but the commanders have been cluttering the table for quite long.

Työn alle pääsi myös Karl vaimoineen ja keisarillisten komentajat. Näille ei ole välitöntä pelikäyttöä, mutta ovat olleet maalauspöydällä jo ihan tarpeeksi kauan.

Janitsaarien komentajaksi on nimetty komentaja Jussuf Passa. Tälle herralle pelikäyttöä voisi ollakin joten hän pääsi kiilaamaan. Jussufin värit Rålambin pukukirjasta soveltaen.

For skirmish games janissaries use named commander Jussuf Passa so he got a place in painting queue. Colours of Jussuf from Rålamb book of ottoman clothing.

Not usable in skirmish, but long waiting inspiration because of its character has been following outfit. The best mehter band this side of Danube, the one, the only,  Military marching ensemble of Sylistria, Cavus Biber yalniz kalpler bant.
 Pikkupeleissä näitä herroja ei tarvita, mutta kun janitsaarirykmentti marssii mukana on syytä olla myös Cavus Biber yalniz kalpler bant, paras mehter yhtye tällä puolen Tonavan ja johan alkaa kristityllä puntti tutisemaan ja Moskova tai Gdansk kutsumaan kovin. Sääntöteknisesti meteli parantaa omien joukkojen moraalia ja heikentää sitä vastustajalta.

Ja osin samoilla väreillä, mutta ihan eri listoihin sopivina joukkoina. Puolan tataareja. 


And in quite different vein tatar troops for the Commonwealth. They could also work as rebels, allied to turks and tatars proper, but than I would need more of them.

1 kommentti: