torstai 28. elokuuta 2014

...se vie koko käden. It takes Your whole hand.

Kesän aikana maalaus on ollut lähes kokonaan jäissä. Ainoa edistyminen on ollut pieni satsi Donningtonin 15 mm vainajia. Nekin toki ovat vielä kesken, puuttuu haarniskat ja aseiden teräsosat ja alustojen käsittely.

During summer the painting has been on hold. Only thing progressing has been a set of Donnington casualty markers in 15mm. Still a work in progress though.


Alkukesästä oli tilaisuus demota By Fire and Swordia ja tyypätä Ronin niminen kahakkapeli. Näistä en kuitenkaan ottanut kuvia. Pieni kipinä jäi Roniniin - samurait ja rähjäisemmät japanilaiset soturit 28 millisinä vaikuttivat mukavalta projektilta, varsinkin kun maalattavaa ainakin teoriassa on maltillisia määriä. Siispä pitkän pähkäilyn ja Ospreyn soturimunkkiopuksen hankkimisen jälkeen hankin kaverilta joukon Perryjen ashigaruja ja samuraita, tilasin samasta lähteestä soheita ja ikko-ikki liigan sotureita ja lisäksi Black Hatilta joukon ronineita ja talonpoikia. Homma lähti ehkä aavistuksen lapasesta. Ja tietty Roninin sääntökirja, jonka oheen tarttui muutama opus "postikuluissa säästämistä varten".

Ronin piqued my interest after having a chance to try that. So I acquired some Perry ashigaru and samurai - and sohei and warriors for ikko-ikki... and some peasants and ronin from Black Hat. Together with the rules book - bundled with some other books "to save in shipping costs". I might have gotten a bit over enthusiastic on that one.

From left: Ikko-ikki, sohei, some ahigaru and samurai and horses for Polish skirmish force. On background skinks of my son and some Turkish command from Donnington.


By Fire and Sword lupaili uutta Kickstarteria Deluge lisäosansa tiimoilta ja päätin samassa yhteydessä laajentaa armeijavalikoimani turkkilaisiin. Luvassa hirveä lauma kuritonta ratsuväkeä, kurinlaisia janitsaareja, epäsäännöllistä roskaväkeä ja niin paljon tykkejä kuin kukkaro sallii. Varsinkin ratsuväki on mielenkiintoista - liikkuvat yhtä nopeasti kuin puolalaiset, mutta kankeammin. Lyövät melkein yhtä lujaa kuin puolalaiset, mutta masentuvat tappioista. Uskoisin että mielenkiintoinen vastustaja puolalaisille, itävaltalaisille ja muskoviiteille.  Miksei epähistoriallisesti Ruotsillekin joka on aivan toista äärilaitaa.

By Fire and Sword has a new kickstarter going for their Deluge supplement. This was an excuse to widen my troop selection to Ottoman Turks. A horde of wild cavalry, fierce janissaries and irregular rabble and as much guns as my wallet can afford. The cavalry - relatively fast moving, hard hitting but vulnerable to casualties seems interesting. Should be a good opponent to Poles, Imperials and Muscovites and why not anacronistically even to disciplined Swedes. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti