perjantai 29. toukokuuta 2015

Quiet... Hiljaiseloa

Shortly in English: no gaming except one match of Ronin since last posting. Very little painting - Polish peasant partisans have slowly gotten paint, together with two Danish command bases and some unarmoured Ronin  figures. Lots of stuff in the painting queu and despite relatively high inspiration actual painting effort has been slow. To amend the situation I've naturally acquired some more miniatures -  more peasants, retainers and samurai for Ronin, and more landsknechts for the Pike and Shotte. Now I just need to get the things on the table ready to be able to move on...

Polish peasants - slow progress


Jaahas pitkän tovin on pitänyt pelitaukoa. Onneksi erä Roninia katkaisi sen, mutta muuten figupelirintamalla on ollut kovin hiljaista.

Munkkibuntaini - 4 munkkia ja palvelija rökitti 10 bandiitin lauman verisesti. Jälleen tuli todettua, että laatu, varsinkin panssarin kanssa on valttia tässä sääntösysteemissä. Ja tetsubo on jossain määrin hirvittävä vekotin. Omalta puoleltani pahinta jälkeä teki vanhempi munkki, taso 4, joka raudoitetulla pesäpallomailallaan kaatoi suunnilleen vastustajan kierroksessa.  Tosin vastustajan rosvoista ainoan tapon tehnyt ja suurmestaria pahasti haavoittanut jäppinen oli perusbandiitti, joka huitoi katanalla.

Puolalaiset partisaanit ovat saaneet hiljalleen väriä, samoin satunnaiset muut figut. Edistys on kuitenkin ollut hyvin takkuista ja valmiiksi ei ole tullut kuin muutama Ronin-figu. Maalauspöydällä on nyt keskeneräisenä  talonpoikaislauma, kaksi tanskalaista komentobeissiä ja joukko haarniskoimattomia palvelijoita, samuraita  ja siviilejä Roninia varten, sekä torni ja kirkko 15 millin skaalaan. Aloitusta odottaa pohjamaalattuna joukko turkkilaista valioratsuväkeä, joukko landsknehtejä ja 1500-luvun alun keihäsreitereita, joukko pyhiinvaeltajia ja keihäsmiehiä 15 mm skirmishpeleihin, silta, muutama puu ja muutama vainaa. Kokoamisjonossa on sekalainen joukko turkkilaista jalkaväkeä, By Fire and Swordin transilvanialaisia, janitsaareja ja tataareja.
Danish command - tummanharmaita ratsuja sekä pohjamaalattuja.

Now they all have at least coats.


Tilauksessa vuoren rinteeseen on vähän lisää roninin heikommin varusteltuja joukkoja ja herkuttelua varten Steel fistiltä 4 sankarisamuraita.

Bunch of peasants and first of Steelfist samurai


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti